dinsdag 24 mei 2011

Verstuur je eigen groeten uit de Meierij


Op dit weblog worden de reisnotities van Stephanus Hanewinckel gepubliceerd. Hanewinckel verwerkte zijn reisnotities tot brieven die hij verstuurde aan een vriend. Een soort "groeten uit de Meierij", maar dan in heel veel woorden, vol persoonlijke beschouwingen van de dominee.

Je kunt nu ook zelf iemand de groeten doen uit de Meierij! Het BHIC heeft ansichtkaarten laten maken met daarop het portretje van Hanewinckel en een viertal plaatsen die hij tijdens zijn eerste reis door de Brabantse Meierij aandeed. De ansichtkaarten liggen binnenkort bij verschillende bibliotheken en andere instellingen in de Meierij. Leuk om te versturen!

Wil je een gratis setje ansichtkaarten ontvangen? Stuur dan een email met je naam en adres naar: info@bhic.nl

Rondleiding
Zin in een rondleiding achter de schermen van het BHIC? Tijdens de rondleiding vertellen we over de geschiedenis van onze prachtige Citadel, laten we je de depots zien waar alle archiefstukken worden bewaard, tonen we enkele topstukken uit de collectie... en natuurlijk de collectie van Stephanus Hanewinckel!

Als je een van de ansichtkaarten terugstuurt naar het BHIC (postbus 81, 5201 AB 's-Hertogenbosch) en daarop de reden schrijft waarom je het leuk vindt om de reisverslagen van Hanewinckel via deze weblog te volgen, dan nodigen wij je uit voor deze speciale Hanewinckel-rondleiding. Met z'n twee├źn komen? Geen probleem!

Verstuur dus je eigen groeten uit de Meierij: naar het BHIC en naar je familie en vrienden!

Geen opmerkingen: