dinsdag 27 december 2011

Afscheid van Gemert

Het gebouw van de voormalige Latijnse School in Gemert
biedt tegenwoordig plaats aan het Gemeentearchief Gemert-Bakel
Bron afbeelding: Wikipedia

Dertiende brief, deel 7

Voor de rest is Gemert geen onaangenaam dorp voor een vreemdeling om er enige tijd te verblijven. Men kan zich er behoorlijk vermaken, omdat men er aangename wandelwegen treft. Men kan er veel kranten lezen en altijd gezelschap vinden, als men tenminste genoegen vindt in luidruchtige en oppervlakkige gesprekken...

Ik ben nog vergeten te melden dat er hier ook een Franse en een Latijnse school is. Op die laatste worden jongelingen die voor priester studeren in het monnikenlatijn onderwezen. Maar tegenwoordig is de school geheel in verval.

Zo, dat is alles wat ik je over dit dorp kan zeggen. Morgenvroeg vertrek ik en ga ik naar... Ja! Dat weet ik zelf nog niet, maar zodra ik ergens kom waar ik een dag ga uitrusten, zul je opnieuw een brief, groot of klein, van me krijgen. Intussen verzeker ik je, dat ik onophoudelijk aan jou en de jouwen denk, en mij daarom met alle recht noem
geheel d
JOUWE.

Geen opmerkingen: